nieuws

Gehakt van Vion getest als ‘Beste Koop

Industrienieuws

In de gehakttest van de Consumentenbond is Vion in de top drie geëindigd. De ‘Beste Koop’ uit de test bleek het magere rundergehakt van Aldi te zijn, dat geproduceerd wordt door Vion.

Gehakt van Vion getest als ‘Beste Koop

Het gehakt dat bij de Aldi wordt verkocht scoorde een 7,6 en behaalde daarmee de derde plaats, laat Vion weten in een persbericht. Het gehakt moet alleen C1000 mager rundergehakt en Plus roerbakgehakt voor zich dulden. Met het gehakt van Aldi is volgens de proevers een gehaktbal gemaakt ‘zoals een bal hoort te zijn’. Zo is de smaak volgens de jury ‘zeer goed’ en wordt ook de duidelijke informatie op het etiket van het gehakt geprezen.

De Consumentenbond houdt elk jaar een gehakttest waarbij het smaakpanel, bestaande uit veertig personen, achttien verschillende soorten gehakt voorgeschoteld krijgen. Aan de hand daarvan bepalen ze welk gehakt het lekkerst is.

Reageer op dit artikel