nieuws

Enkeling brengt ‘paardenlasagne’ terug

Industrienieuws

Slechts een enkeling maakt gebruik van de mogelijkheid om lasagne waarin mogelijk paardenvlees is verwerkt, terug te brengen naar de supermarkt.

Enkeling brengt ‘paardenlasagne’ terug

Bij Albert Heijn, de grootste supermarktketen van Nederland, heeft tot op heden ‘een enkele klant’ de lasagne bolognese van het merk Euro Shopper teruggebracht. Het product bevat behalve rundvlees ook paardenvlees. Bij de Boni-supermarkten is nog niemand teruggekomen met diepvrieslasagne van het merk Primafrost met daarin mogelijk ook paardenvlees. Ook Coop heeft geen ontevreden klanten met ‘paardenlasagne’ teruggezien. ‘We zien ook geen enkele verontrusting’, aldus een woordvoerder, die erop wijst dat Coop de lasagne maar mondjesmaat verkoopt. Supermarktketen C1000 heeft geen gegevens over de terugroepactie.

De supermarkten benadrukken dat ze het vervelend vinden dat het etiket niet klopt, maar dat er geen gezondheidsrisico is. Volgens Albert Heijn is het kleine aantal terugbrengers mede te verklaren doordat kopers de maaltijden vaak dezelfde avond nog opeten en er geen gevaar is voor de gezondheid. Albert Heijn verkoopt de lasagne niet meer sinds vorige week vrijdag. (Bron: ANP)

Reageer op dit artikel