nieuws

Consument sceptisch over vlees

Industrienieuws

Kip geniet het minste vertrouwen van de consument

DEN HAAG – Consumenten maken zich net als voorgaande jaren weinig zorgen over voedselveiligheid. Over hormonen in vlees maken ze zich echter wel druk. En kip wordt het meest wantrouwd.

Dat blijkt uit de Consumentenmonitor 2005 van de VWA en Wageningen UR. Het onderzoek werd gedaan door GfK Panelservices onder 588 respondenten.

Zo’n 71 procent van de consumenten heeft vertrouwen in de veiligheid van voedsel in het algemeen. Als het echter op vlees aankomt is het wantrouwen groter. Zo maakt ruim 60% zich druk over hormonen in vlees, terwijl het gebruik van pesticiden zo’n 55% zorgen baart.

Ook dierziekten, bacteriën en virussen in vlees, antibiotica, toevoegingen en BSE en Creutzfeldt-Jakob zijn redenen voor veel consumenten om zich zorgen te maken.

Het minste vertrouwen heeft men in kip. Kant- en klaarmaaltijden, vitaminepreparaten en voorbewerkte verse groenten scoren ook lager dan andere productgroepen.

Het vertrouwen in de informatie die voedingsmiddelenfabrikanten verschaffen daalt licht. Informatie van de VWA, het Voedingscentrum en de Consumentenbond wordt echter betrouwbaarder geacht.

Reageer op dit artikel