nieuws

Bedenker vrijwillige vleesheffing treedt af

Industrienieuws

Staatssecretaris Co Verdaas, bedenker van de vrijwillige vleesheffing, treedt af.

Bedenker vrijwillige vleesheffing treedt af

Deze week baarde hij opzien met het plan om consumenten voor hun vlees iets extra’s te laten betalen op vrijwillige basis. Met de opbrengst ervan wilde Verdaas een fonds stichten waarmee veehouders kunnen worden gestimuleerd om in hun stallen maatregelen te nemen ter bevordering van het welzijn van hun vee. Het plan stuitte op de nodige weerstand.

Co Verdaas (Economische Zaken) treedt af omdat hij de PvdA en het kabinet niet wil  belasten met mogelijke discussies over zijn declaratiegedrag als gedeputeerde. Verdaas zei donderdag dat hij daarom met  ‘pijn in het hart zijn ontslag heeft aangeboden aan de koningin’.

Lees ook:
Verdaas: heffing op vlees voor dierenwelzijn

Reageer op dit artikel