nieuws

Zwangere braakt om ongezond voedsel af te stoten

Industrienieuws

Groenten en vezels veroorzaken minder misselijkheid bij zwangere vrouwenLIVERPOOL – Overgeven tijdens de zwangerschap, zit niet alleen tussen de oren en is zeker geen foutje van de natuur. Zwangere vrouwen stoten, door over te geven, het teveel aan ongezonde voeding uit. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit van Liverpool.

Vrouwen die te veel suiker, alcohol, oliën of vlees innamen, bleken vaker last hebben van deze kwaal. Terwijl graanproducten het minst vaak zwangerschapsmisselijkheid veroorzaakten.

De onderzoekers denken dat het lichaam van zwangere vrouwen in de loop der eeuwen een aversie voor voedsel met schadelijke stoffen heeft ontwikkeld. Met andere woorden: voedsel dat volgens het lichaam een potentieel gevaar vormt voor het ongeboren kindje, wordt er zonder pardon weer ‘uitgekieperd’.

Vlees

Vlees eten is overigens minder gevaarlijk voor de foetus, dan het lichaam denkt. Bij vlees is het risico op schadelijke stoffen van nature weliswaar het grootst, maar vlees wordt tegenwoordig hygiënisch bereid en netjes in de koelkast bewaard.

Het lichaam, dat zich baseert op vele duizenden, misschien wel miljoenen jaren evolutie, heeft daar echter geen weet van. Het is als het ware ‘voorgeprogrammeerd’ om vleeswaren bij voorbaat af te stoten.

Klik hier voor een uitgebreid artikel over dit onderwerp

Reageer op dit artikel