nieuws

Zwanenberg wint kort geding over Boekos

Industrienieuws

‘S-HERTOGENBOSCH – De beslaglegging op aandelen van een aantal dochterondernemingen van de Zwanenberg Food Group moet worden opgeheven. Ook het beslag op teruglevering van de aandelen Boekos is opgeheven. Dat vonniste de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch.

De beslaglegging was verzocht door Miverco. Dat bedrijf was meerderheidsaandeelhouder van vleeswarenfabriek Boekos. De overige aandelen waren in bezit van het Franse Lussier. Deze ondernemingen verkochten Boekos in 2001 aan Zwanenberg Food Group (ZFG).

Miverco ligt nu in de clinch met ZFG over de afhandeling van de verkoop. Het wil de aandelen Boekos terugvorderen van ZFG. ZFG op haar beurt nog geld te goed te hebben van Miverco Vijf jaar na de overname zijn beide partijen in een slepend conflict verwikkeld. ‘Miverco gaat in hoger beroep tegen deze uitspraak’, meldt directeur Geert Mikkers tegen Meat & Meal News.

Reageer op dit artikel