nieuws

Zwanenberg-talenten runnen eigen fabriek

Industrienieuws

ALMELO – Drie jonge talenten (zie foto) van Zwanenberg Food Group runnen sinds kort hun eigen innovatiefabriek. De fabriek is gevestigd in het oude pand van Gebr. De Leeuw in Borne en de eerste innovatie wordt al in productie genomen.

Zwanenberg-talenten runnen eigen fabriek

ALMELO – Drie jonge talenten (zie foto) van Zwanenberg Food Group runnen sinds kort hun eigen innovatiefabriek Skunq. De fabriek is gevestigd in het oude pand van Gebr. De Leeuw in Borne en de eerste innovatie wordt al in productie genomen.

Thea Dekker, Wendy Pasop en Tom van der Laan hebben samen met een grote cateraar de zuivelspread Villmeau ontwikkeld, schrijft ons vakblad Meat & Meal deze maand (juli 2009). 

Villmeau is een basisspread dat zowel warm als koud kan worden geserveerd en beschikbaar is in de varianten Asperge, Kip en Ham.

Kids food
Het drietal is momenteel ook bezig met een nieuws kids food-concept voor een grote exploitant van vakantieparken. Het concept is een ‘puzzel’ van de voedselcomponenten vlees, groenten, zetmeel. Om de puzzel in elkaar te zetten, móeten de kinderen alle drie ingrediënten op hun bord doen.

Vrije hand
Zwanenberg heeft de drie de vrije hand gegeven om met innovatieve producten te komen. Daarnaast staat in de innovatiefabriek een High Pressure Processing apparaat. Zwanenberg is de eerste fabrikant in de Benelux die HPP industrieel toepast.

Lees in ons vakblad Meat & Meal deze maand het hele artikel over Skunq

Volledige inhoud

Lees ook:
Zwanenberg bouwt Europese snackfabriek (2 april 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Zwanenberg

Reageer op dit artikel