nieuws

‘Zet spiritus niet in bbq-schap

Industrienieuws

RIJSWIJK (ANP)- Supermarkten, tuincentra en andere winkels moeten gevaarlijke brandbare vloeistoffen zoals spiritus en brandgel niet zo dichtbij barbecueproducten zetten.

‘Zet spiritus niet in bbq-schap
Archief Vleesmagazine

RIJSWIJK (ANP)- Supermarkten, tuincentra en andere winkels moeten gevaarlijke brandbare vloeistoffen zoals spiritus en brandgel niet zo dichtbij barbecueproducten zetten.

Klanten denken daardoor dat ze goed met elkaar te combineren zijn, met alle gevolgen van dien. Dat is de inzet van een nieuwe campagne om brandwonden te voorkomen. De campagne komt twee dagen nadat op een middelbare school in Amsterdam een paar leerlingen ernstige brandwonden opliepen nadat één van hen spiritus op de bbq had gespoten.

Stopbrandwonden.nl
De actie stopbrandwonden.nl is een initiatief van brandwondenarts Jos Vloemans, met de Stichting Kind en Brandwond en de Nederlandse Brandwonden Stichting. Zo’n 50.000 vrijwilligers van beide stichtingen wordt gevraagd om ‘foute schapindelingen’ in supermarkten en tuincentra aan te geven.

De winkeliers krijgen gratis informatiemateriaal over veilig barbecueën en zouden aanmaakblokjes kunnen promoten.

 

 

Reageer op dit artikel