nieuws

Zeldzame uitbraak van Salmonella in UK

Industrienieuws

Tien keer zoveel besmettingen met zeldzame salmonella-bacterie in Groot-BrittanniëLONDEN – In Groot-Brittannië lijden momenteel ruim tachtig mensen aan een zeldzame vorm van salmonella-vergiftiging. Dat melden Britse media.

De in totaal 83 mensen zijn ziek geworden door de bacterie Salmonella ajiobo. Opvallend is ook dat het gaat om twee keer zoveel meisjes en vrouwen dan mannen. Normaal worden bovendien per jaar slechts een handjevol mensen besmet met deze Salmonellabacterie.

Het gros van de besmettingen heeft zich voorgedaan in Londen en Zuid-Oost Engeland.

De gezondheidsautoriteiten in Groot-Brittannië staan vooralsnog voor een raadsel en weten niet wat de oorzaak is van deze massale uitbraak. Zij gaan er wel van uit dat het om voedselvergiftiging gaat.

Of er een verband bestaat met de Cadbury-affaire, is nog niet bekend.

Lees ook:
Cadbury mogelijk vervolgd voor salmonellarepen
Mogelijk meer Cadburyproducten besmet
Onderzoek naar resistente salmonellavariant

Reageer op dit artikel