nieuws

Worstmakersgilde weg bij VersPlatform Nederland

Industrienieuws

LEUSDEN – Stichting het Worstmakersgilde maakt vanaf 1 januari 2013 geen gebruik meer van de diensten van VersPlatform Nederland (VPNL). Individueel kunnen Gildeslagers wel zaken blijven doen met VPNL.

Worstmakersgilde weg bij VersPlatform Nederland

LEUSDEN – Stichting het Worstmakersgilde maakt vanaf 1 januari 2013 geen gebruik meer van de diensten van VersPlatform Nederland (VPNL). Individueel kunnen Gildeslagers wel zaken blijven doen met VPNL.

Directeur Ruud Bakker van VPNL betreurt het dat het Worstmakersgilde heeft besloten de mantelovereenkomst, die voor vijf jaar was gesloten en per 1 januari 2013 afloopt, te beeïndigen. De beslissing houdt in dat door zo’n 125 slagers niet meer collectief winkelmateriaal etc. wordt afgenomen.

Dit gegeven sterkt VPNL in haar missie om lokale initiatieven te (blijven) ontwikkelen, die de verssamenwerking stimuleren. Ruud Bakker: ‘Hierbij kan de deelnemende slager denken aan diensten zoals een website, instore communicatiesysteem en lokale campagnes. Juist zo kan de individuele slagervakman zijn (markt-)positie versterken.’

Voorzitter Fred Karremans van de Gildeslagers benadrukt dat dit besluit niet te maken heeft met de inhoudelijke invulling én begeleiding, zoals VPNL die de afgelopen jaren heeft verzorgd. Het is op dit moment nog niet bekend of en hoe het Worstmakersgilde per 1 januari 2013 collectief in gaat kopen voor de winkelmodule.
 

Reageer op dit artikel