nieuws

Winst VanDrie Group 28,8 miljoen euro in 2004

Industrienieuws

VanDrieGroupMIJDRECHT – De winst van kalfsvleesintegratie VanDrie Group is in 2004 met 3,1 miljoen euro gestegen tot 28,8 miljoen euro in vergelijking met 2003. De omzet verdubbelde bijn in 2004 tot 1,56 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd.

De VanDrie Group profiteerde in 2004 van een flinke stijging van de vraag naar kalfsvlees. Daardoor brsvcht het vlees meer op dan in 2003. Van de winst van 28,8 miljoen euro gaat bijna 11 miljoen euro naar het groepsvermogen dat daardoor stijgt tot 176,3 miljoen euro.

Het grootste deel van de winst investeert de kalfvleesproducent weer in het bedrijf. Daarmee wil het de voedselveiligheid en traceerbaarheid van zijn producten vergroten. Bovendien reserveert de VanDrie Group geld voor mogelijke calamiteiten in de toekomst zoals uitbraken van dierziekten.

In de cijfers van 2004 zijn de resulaten van de overgenomen Schils Group opgenomen. Door die overname moest VanDrie Group geld reserveren voor de integratie van de Schils Group. Hierdoor stegen de kortlopende schulden in 2004 met 207 miljoen euro tot 341 miljoen euro. De langlopende schulden met 46 miljoen euro naar bijna 50 miljoen euro.

Reageer op dit artikel