nieuws

Wildeboer: ‘goed gevoel’ na kort geding

Industrienieuws

DEN HAAG – Harrie Wildeboer heeft een goed gevoel overgehouden aan het kort geding. De zoon van Aaldert Wildeboer (Friesland Vlees) zei dit tegen Meatandmeal.nl na afloop van de behandeling.

Wildeboer: ‘goed gevoel’ na kort geding

DEN HAAG – Harrie Wildeboer heeft een goed gevoel overgehouden aan het kort geding. De zoon van Aaldert Wildeboer (Friesland Vlees) zei dit tegen Meatandmeal.nl na afloop van de behandeling.

Het kort geding dat vrijdag 13 juni diende, was aangespannen door Friesland Vlees om de uitlatingen van minister Verburg gerectificeerd te krijgen.

‘De zitting duurde zo’n anderhalf uur, terwijl er eigenlijk een uur voor stond’, blikt Harrie Wildboer terug.

‘Sneller doorgeknipt’
De rechter luisterde goed en had ook kritische vragen. Zo vroeg hij de advocaat van Friesland Vlees waarom alleen de aanvoer van koeien is weggevallen en niet die van kalveren. ‘Dat komt omdat Vion (voor de koeien) een coöperatie is. Zij hebben minder nauwe contacten met ondernemers. Wij spreken de top van Vion ook niet. Dat maakt dat lopende relaties sneller worden doorgeknipt.’

De kalveren komen van VanDrie Group. ‘Hier kennen wij de directie persoonlijk. Dat schept toch meer een band.’

Andere reden voor het verschil ligt volgens hem in het feit dat rundvee vooral voor de Nederlandse markt is en kalveren juist meer voor de export.

‘Zijn toch al controles?’
Ook aan de advocate van LNV werd een kritische vraag gesteld. Harrie Wildeboer: ‘Hij vroeg waarom Verburg poortcontroles aankondigde. Die poortcontroles zijn er toch al, want die worden immers door de VWA gedaan.’ Volgens Wildeboer kon de advocate hier niet echt een goed antwoord op geven.

Het ‘goede gevoel’ van Friesland Vlees na het kort geding wordt overigens nog even op de proef gesteld. De uitspraak wordt 23 juni verwacht.

Lees ook:
Advocaat: ‘Friesland Vlees ‘besmet’ door Verburg’ (13 juni 2008)
Kort geding Friesland Vlees: 13 juni (29 mei 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over Wildeboer

Reageer op dit artikel