nieuws

Westfleisch en Moksel boeken meer winst

Industrienieuws

MÜNSTER – Westfleisch heeft vorig jaar de winst verhoogd naar 7,5 miljoen euro. De winst van de Duitse Vion-dochter Moksel steeg met tien miljoen euro naar 16,6 miljoen euro.

Westfleisch en Moksel boeken meer winst

MÜNSTER – Westfleisch heeft vorig jaar de winst verhoogd naar 7,5 miljoen euro. De winst van de Duitse Vion-dochter Moksel steeg met tien miljoen euro naar 16,6 miljoen euro.

De omzet van Westfleisch belandde op ruim 1,6 miljard euro, maar bleef ver achter bij de afzet. Die nam met 77.000 ton (11 procent) toe naar 774.000 ton.

Slachtingen
Westfleisch versterkte zijn derde plaats op de ranglijst van verwerkers – na Tönnies en Vion – met een groei van 11 procent van het aantal geslachte varkens. In totaal slachtte het bedrijf ruim 5,6 miljoen varkens. Gemiddeld groeide het aantal varkensslachtingen in de Duitsland met maar 6,5 procent.

Bij Westfleisch kwamen verder ruim 80.000 runderen aan de haak; acht procent meer dan in 2006. Westfleisch handhaafde ook zijn positie op de exportmarkten. Van het productievolume werd 30 procent in het buitenland afgezet.

Moksel
De Duitse Vion-dochter Moksel zag de omzet vorig jaar met 170 miljoen euro dalen naar 1,82 miljard euro. De winst steeg echter fors met ruim 10 miljoen naar 16,6 miljoen euro. Dit was echter wel voor circa de helft te danken aan verzekeringsuitkeringen voor branden in de vestigingen in Crailsheim en Wunstorf in 2006.

In totaal verwerkte Moksel 2,54 miljoen varkens, tegenover 2.63 miljoen vorig jaar (-3,4 procent)

Lees ook:
Westfleisch wil lagere prijs licht varken (8 oktober 2007)
Westfleisch krikt omzet flink op
 ( 6 april 2006)
Omzet en volumes Moksel dalen (21 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Westfleisch
Alle berichten over Moksel
Alle berichten over omzetzcijfers

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel