nieuws

West-Vlaams vlees van rood ras erkend als streekproduct

Industrienieuws

BRUGGE (BELGA) – Het rundvlees van het West-Vlaamse rood ras is erkend als streekproduct. Gisteren werden de fokkers van dit ras gehuldigd in het Brugse provinciehuis tijdens de officiële bekendmaking.

BRUGGE (BELGA) – Het rundvlees van het West-Vlaamse rood ras is erkend als streekproduct. Gisteren werden de fokkers van dit ras gehuldigd in het Brugse provinciehuis tijdens de officiële bekendmaking.

Het rood ras is het vijfentwintigste West-Vlaamse product dat erkend wordt. Jo Van Caeneghem van het Vlaams Steunpunt Streekproducten dat deel uitmaakt van VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing), gaf een toelichting. ‘Het rood ras, een volledig West-Vlaams ras, bestaat wellicht al meer dan 500 jaar en werd oorspronkelijk gefokt in de driehoek Cassel – Watou – Haezebrouck,’ aldus Van Caeneghem. ‘In de jaren 1970 nam de interesse af, maar sinds kort is het rood ras opnieuw aan een opmars bezig dankzij Horeca Totaal, die het vlees tot bij de West-Vlaamse horeca en consument brengt. Vanaf vandaag mogen ook ingelegde paling uit Sint-Laureins, Maaslandse boerenhesp en gerookt rundvlees uit Zandvliet het erkenningslabel dragen.’ 

 

Reageer op dit artikel