nieuws

Wereldpluimveemarkt groeit het hardst

Industrienieuws

UTRECHT – De mondiale pluimveevleesmarkt zal in de komende 20 jaar harder groeien dan varken of rund. De Nederlandse pluimveesector zou internationaal een aardig woordje mee kunnen spreken als zij zou consolideren.

Wereldpluimveemarkt groeit het hardst

UTRECHT – De mondiale pluimveevleesmarkt zal in de komende 20 jaar harder groeien dan varken of rund. De Nederlandse pluimveesector zou internationaal een aardig woordje mee kunnen spreken als zij zou consolideren.

Dat stelt Nan-Dirk Mulder, analist bij Rabobank International in de november-editie van Meat & Meal. ‘De globale vraag naar vlees zal de komende 20 jaar met zo’n 50 procent toenemen. Pluimvee zal over 20 jaar een derde van de markt in beslag nemen.’

De vraag is: welke pluimveebedrijven gaan het meest profiteren van deze groei? Mulder stelt dat de sector momenteel te versnipperd is. ‘In de Benelux zijn de consolidaties van onder andere Plukon en Flandrex een stap in de goede richting. Deze hebben wel een vervolg nodig.’

Lees het complete artikel deze maand in Meat & Meal. 

Gratis proefnummer.

Lees ook:
Nederlanders eten minder vlees (12 januari 2006)

Daling verkoop gevogelte Duitsland (21 februari 2006)

Dossier vogelgriep

Reageer op dit artikel