nieuws

Wél vlees en zuivel naar Rusland

Industrienieuws

DEN HAAG (ANP) – Vlees en zuivel mogen gewoon naar Rusland worden uitgevoerd. Vorige week was er sprake van dat dit niet zou mogen vanwege het Schmallenbergvirus.

Wél vlees en zuivel naar Rusland

DEN HAAG (ANP) –  Vlees en zuivel mogen gewoon naar Rusland worden uitgevoerd. Vorige week was er sprake van dat dit niet zou mogen vanwege het Schmallenbergvirus.

Rusland gooit de grens voor mogelijk enkele weken wél dicht voor levende runderen, ook Nederlandse. Bij de runderen is een bedrag van 16 miljoen in het geding. Volgens staatssecretaris Henk Bleker gaat het bij zuivel en vlees om een uitvoer ter waarde van 100 miljoen euro per jaar.

Bleker zei dat Russische experts volgende week naar Nederland en Duitsland komen om zich verder te beraden op de import door hun land van runderen. Maandag waren Nederlandse vertegenwoordigers in Rusland om de kwestie te bespreken.

Bleker verwacht dat de Europese Commissie geld ter beschikking zal stellen voor onderzoek, want het virus is niet alleen een zaak van Duitsland en Nederland, maar ook van België, Groot-Brittannië en Frankrijk. Hij noemde de verwachtingen omtrent het virus op de radio ‘onzeker en onduidelijk’.

Lees ook:
Mogelijk rundvleesstop Rusland (25 januari 2012)
Schmallenbergvirus breidt zich uit (24 januari 2012)
Russen stoppen import vlees na Schmallenbergvirus (18 januari 2012)

 

Reageer op dit artikel