nieuws

Water besparen in vlees(waren)bedrijven

Industrienieuws

UTRECHT – Vleesbedrijven kunnen nog veel besparen op hun watergebruik. SenterNovem zoekt daarom bedrijven die mee willen doen in het project waterbesparing bij vleesbedrijven.

Water besparen in vlees(waren)bedrijven

UTRECHT – Vleesbedrijven kunnen nog veel besparen op hun watergebruik. SenterNovem zoekt daarom bedrijven die mee willen doen in het project waterbesparing bij vleesbedrijven.

Behalve waterbesparing gaat het ook om het hergebruik van water. Inmiddels is de gebruikersgroep Water gestart met 7 bedrijven. Het gaat om Westfort, Slachthuis Nijmegen, T. Boer & Zn., Stegeman, Compaxo Vlees, Ad van Geloven en Henri van de Bilt.

De deelnemers krijgen via bijeenkomsten informatie van onder meer Kiwa Industrie & Water over de technische mogelijkheden van waterbesparing. Verder stellen ze zelf een plan van aanpak op voor een waterzorgsysteem binnen hun eigen bedrijf. Ook hier worden ze begeleid door Kiwa.

De 7 zijn deelnemer aan de Meerjarenafspraak Energie-efficiency (MJA-2). De MJA-2 vloeide voort uit het convenant dat is ondertekend door COV, Nepluvi, vereniging van Baconfabrikanten (VNB), vereniging voor de Nederlandse vleeswarenindustrie (VNV), commissie Vleeswarenindustrie (van het Productschap Vee en Vlees), Algemene Kokswaren en Snackproducenten (AKSV) en de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS)

Met de start van de Gebruikersgroep Water wordt vervolg gegeven aan de wens van deelnemers aan de MJA-2. Bedrijven die eveneens deel willen nemen aan het project kunnen contact opnemen met SenterNovem, met Onno Kruitwagen, (030) 239 35 12. 

Lees ook:
Benchmarking voor vleesverwerkers (26 april 2007)
Vleessector zet mes in energie (8 februari 2007)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?
Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!

Reageer op dit artikel