nieuws

Wakker Dier wil plofkipstop

Industrienieuws

AMSTERDAM – De actiegroep Wakker Dier heeft dit weekend een brief gestuurd naar 40 Nederlandse supermarkten, fastfoodketens en A-merken waarin wordt aangedrongen een einde te maken aan het gebruik van ‘plofkippen’.

AMSTERDAM – De actiegroep Wakker Dier heeft dit weekend een brief gestuurd naar 40 Nederlandse supermarkten, fastfoodketens en A-merken waarin wordt aangedrongen een einde te maken aan het gebruik van ‘plofkippen’.

Het initiatief volgt op eerdere acties tegen biggencastratie, legbatterij-eieren en foie gras (ganzenlever). Plofkippen zijn vleeskuikens die in grote hoeveelheden in stallen opeengepakt zitten. Ze zijn zodanig doorgefokt dat ze sneller slachtrijp zijn.

Volgens Wakker Dier maken onder meer Albert Heijn, C1000, KFC, McDonald’s, Burger King, Starbucks, Dr Oetker, Mora, Iglo en Unilever nog veelvuldig gebruik van ‘plofkippen’.

 

Reageer op dit artikel