nieuws

Wakker dier voert kipcampagne op

Industrienieuws

Georgina eet al jaren geen kip meerAMSTERDAM – Stichting Wakker Dier breidt haar campagne ‘Rem het virus, eet geen kip’ uit. De dierenwelzijnsorganisatie laat twee keer meer spotjes op de radio uitzenden. Ook is soapsterretje Georgina Verbaan erbij gehaald om de campagne te versterken.

De uitbreiding van de campagne komt als reactie op uitspraken van Kamerleden en minister Veerman (Landbouw) vorige week. De bewindsman zei toen dat het eten van kip en eieren ‘niks te maken heeft met de vogelgriep’, terwijl Kamerleden van CDA, VVD en LPF Wakker Dier betichtten van volksverlakkerij.
De ‘kippenspotjes’ zijn nu op Radio 1, 2 en 4 dagelijks zeven tot acht keer te horen. ‘Ook maken we met behulp van bekende Nederlanders nog eens duidelijk dat wij voor onze boodschap staan’, zei directeur Marianne Thieme van Wakker Dier maandag. Zo tekende soapsterretje Georgina Verbaan vrijdag de zogenoemde kippeneed. Daarmee belooft ze geen kip meer te eten zolang het vogelgriepvirus rondwaart. Dat Verbaan al jaren vegetariër is, werd er overigens níet bij vermeld.

Lees ook:

CDA: Wakker Dier kakelt als kip zonder kop

Veerman: boodschap kippenspotje onzin

Reageer op dit artikel