nieuws

Wakker Dier hekelt vleesbeleid AH en C1000

Industrienieuws

AMSTERDAM – Wakker Dier heeft vandaag in een brief aan Albert Heijn geëist dat de formule haar bonusfolder van deze week uit de roulatie neemt.

AMSTERDAM – Wakker Dier heeft vandaag in een brief aan Albert Heijn geëist dat de formule haar bonusfolder van deze week uit de roulatie neemt.

De Puur&Eerlijk bonusproducten gerookte kipfilet en gebraden kipfilet staan in de folder van de marktleider afgebeeld met drie Beter Leven sterren. Volgens Wakker Dier komen de producten maar voor één ster in aanmerking. Albert Heijn geeft de fout in dagblad De Stentor toe. ‘Bij de gerookte en gebraden kipfilet is het verkeerde logo geplaatst. We willen nu de klanten bijvoorbeeld via internet of in de winkel op de fout attenderen’, zegt een woordvoerder.

Wakker Dier wil echter dat de folder wordt teruggetrokken. Dat is volgens Albert Heijn niet te doen. ‘De folder valt ook op de mat en ligt niet alleen in de winkel. Bovendien kost het drukken van een nieuwe folder weer veel tijd en papier.’

Slagersvoordeelbox
Wakker Dier heeft ook problemen met een aanbieding van C1000. Die formule verkoopt vandaag en morgen de EK slagersvoordeelbox. Voor de prijs van €10 krijgt de klant 500 gram shoarma, 16 Deense gehaktballetjes en vier Duitse braadworsten, Oranje kipschnitzels en Portugese hamburgers. ‘Inhaker C1000: Nederlands elftal naar slachtbank. C1000 stuurt extra dieren naar slachtbank voor vleesbox’, reageert Wakker Dier op zijn Twitter-account op de actie van C1000.

Reageer op dit artikel