nieuws

VWA start name-and-shame onderzoek bij slachterijen

Industrienieuws

De VWA controleert momenteel of de slachterijen volgens de hygiëneregels werken. De gegevens komen in oktober op internetDEN HAAG – De VWA is begonnen met de controles op hygiëne in slachthuizen, waarvan de gegevens in oktober via internet openbaar worden gemaakt.

VWA-controleurs bezoeken nu de eerste ondernemers van wie de controlegegevens straks openbaar worden.

Behalve slachterijen worden ook horecaondernemers bezocht, die via een raamsticker aangeven dat zij meedoen aan de al lopende campagne Verantwoord Frituren. De controleurs van de VWA controleren of zij ook daadwerkelijk in vloeibaar frituurvet frituren.

De uitkomsten van de onderzoeken zullen vanaf oktober 2006 op de website van de VWA te vinden zijn.

Lees ook:
* VWA wil regels risicobeheersing opschonen
* VWA pakt hardnekkige overtreders strenger aan
* Mogelijk wetgeving nodig voor publiceren VWA-gegevens

Reageer op dit artikel