nieuws

VS wereldleider in extreme dikkerds

Industrienieuws

Amerika heeft levert het grootste aandeel dikkerdsWASHINGTON – De Verenigde Staten profileren zich zelf graag als wereldleider en uit cijfers van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) blijkt nu dat ze dat ook werkelijk zijn; wereldleider in extreme dikkerds welteverstaan.

De Verenigde Staten, waar 4,6% van de wereldbevolking woont, nemen 22,6% van alle gevallen van obesitas ter wereld voor hun rekening. Daarmee is het land marktleider op het gebied van ernstig overgewicht onder consumenten ouder dan 15 jaar.

Wereldwijd is een derde van de mensen te zwaar blijkt uit de gegevens van de WHO en het Census Bureau uit 2005.

De top 10 van landen met hoogste percentage overgewicht of obesitas waren in 2005 de VS (74,1%), Egypte (69,3%), Mexico (68,1%), het Verenigd Koninkrijk (63,8%), Duitsland (60%), Turkije (56,7%), Iran (53,1%), Brazilië (50,5%), Rusland (49,3%) en Italië (45,3%).

Reageer op dit artikel