nieuws

VS: overschotten kip naar de armen

Industrienieuws

Armen en hongerigen krijgen overtollige kip in VSWASHINGTON – De overschotten kippenvlees in de Verenigde Staten worden niet, zoals in Europa, opgeslagen in vrieshuizen, maar gaan naar de armen en hongerigen.

Tyson Foods doneert deze week ruim 2,7 miljoen kilo kip aan een landelijke organisatie die zorgt voor de distributie van voedsel naar gaarkeukens en voedselbanken. Eerder dit jaar deed Purdue Chicken iets soortgelijks. Dit bedrijf gaf bijna een half miljoen kilo kip weg. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw kocht vorige week voor bijna 27 miljoen euro kippenvlees in en schenkt deze eveneens aan de behoeftigen.

De Verenigde Staten kampen net als Europa met enorme overschotten aan pluimveevlees als gevolg van de angst voor vogelgriep bij consumenten. De VS exporteren meer dan de helft van het pluimveevlees naar Azië. Daar stortte de kipconsumptie vorig jaar in als gevolg van vogelgriep.

Reageer op dit artikel