nieuws

VS maakt verkopers besmet vlees bekend

Industrienieuws

WASHINGTON – Het Amerikaanse landbouwministerie USDA start in augustus met de openbaarmaking van retailers die bij een terughaalactie van vlees zijn betrokken.

VS maakt verkopers besmet vlees bekend

WASHINGTON – Het Amerikaanse landbouwministerie USDA start in augustus met de openbaarmaking van retailers die bij een terughaalactie van vlees zijn betrokken.

Recalls van vleesproducten zijn aan de orde van de dag in de VS. Met name (diepvries)hamburgers worden veelvuldig teruggehaald, doorgaans vanwege besmetting met de E.coli-bacterie. Publicatie van de verkooppunten moet consumenten helpen om erachter te komen of ze vlees in huis hebben met een gezondheidsrisico.

De openbaarmaking betreft alleen de recalls waarbij consumptie een gezondheidsrisico met zich meebrengt (Class I). De gegevens komen op de site van de Food Safety Inspection Service (FSIS) van de USDA te staan.

Vorig jaar begon de Food and Drug Administration (FDA) al met het toevoegen van foto’s van producten bij recallinformatie. Ook dit had tot doel het voor consumenten gemakkelijker te maken de betrokken producten te herkennen.

Lees ook:
Kroger breidt recall uit (4 juli 2008)
Kroger haalt alle rundvlees terug (1 juli 2008) 
Amerikanen mijden onveilige voeding (10 juni 2008)
Wordt vervolgd: E.coli in gehakt VS (19 mei 2008)
Imago Amerikaans rundvlees krijgt knauw (20 maart 2008)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over recalls in de VS

Reageer op dit artikel