nieuws

VS exporteert meer varkensvlees

Industrienieuws

Varkensvleesberg uit VS naar het buitenlandWASHINGTON – De Verenigde Staten hebben in januari 20 procent meer varkensvlees uitgevoerd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal ging er 105.000 ton de landsgrenzen over.


Bijna alle landen die Amerikaans varkensvlees importeren, verhoogden hun bestellingen in de maand januari.

Alleen Japan en Roemenië bleven wat dat betreft achter. Japan had in 2005 echter al heel veel varkensvlees geïmporteerd. Waarom Roemenië, die sinds 2004 Amerikaans varkensvlees importeert, minder varkensvlees afnam is niet bekend. De Roemeense varkensvleesproductie is nog niet op zodanig peil dat ze zichzelf kan voorzien. Mogelijk importeert Roemenië inmiddels ook veel uit andere landen.

Rusland importeerde juist meer Amerikaans varkensvlees in januari. Mogelijk had dat, behalve met de aantrekkelijke prijzen en de lage dollar, te maken met de importstop van vlees uit Brazilië waar mkz heerst.

Reageer op dit artikel