nieuws

Vrees voor illegale slacht konijnen

Industrienieuws

DOETINCHEM – Nu de Kerstdagen naderen, waarschuwen knaagdierorganisaties, voor dieven en illegale slachtingen van konijnen.

Vrees voor illegale slacht konijnen

DOETINCHEM – Nu de Kerstdagen naderen, waarschuwen knaagdierorganisaties, voor dieven en illegale slachtingen van konijnen.

Knaagdierenasiels en -opvangen luiden nu al de noodklok en zeggen in de Telegraaf dat ze geen konijnen meer plaatsen. Mensen die nu een konijn vragen, willen deze vaak rond de Kerstdagen op tafel hebben.

Ook op internetsites als marktplaats.nl wordt rond deze tijd volop gevraagd om gratis konijnen. Diverse kinderboerderijen nemen op dit moment al maatregelen om de knaagdieren ‘s nachts binnen te zetten.

Internetsite www.konijnen.nl waarschuwt konijnenbezitters extra waakzaam te zijn. Mensen met een makkelijke toegankelijke tuin kunnen hun konijnen het best tot na de Kerst achter slot en grendel zetten.

De Dierenbescherming juicht acties om het konijnendieven extra moeilijk te maken alleen maar toe. ‘Want gestolen konijnen komen ook nog eens gruwelijk aan hun einde door de handen van amateur-slachters in schuurtjes’, zegt woordvoerder Niels Dorland.

Lees ook:
Konijnenvlees van eigen bodem maakt comeback (31-05-2006)

Reageer op dit artikel