nieuws

Vraag pluimveevlees stijgt

Industrienieuws

DOETINCHEM – 2012 wordt een mooi jaar voor de Europese pluimveevleessector. Dat is de verwachting van marktonderzoekers van de Rabobank, meldt Agd.nl.

Vraag pluimveevlees stijgt

DOETINCHEM – 2012 wordt een mooi jaar voor de Europese pluimveevleessector. Dat is de verwachting van marktonderzoekers van de Rabobank, meldt Agd.nl.

Deze week maakten Rabo-analisten een rapport wereldkundig over de Europese vleessectoren. De markt is redelijk in balans en de voerkosten dalen. De analisten van de Rabobank zijn optimistisch over de vooruitzichten van de pluimveevleessector in 2012. 

Ze verwachten een sterke vraag naar pluimveevlees in zowel Europa als de externe markten van de Europese Unie. De vraag naar pluimveevlees wordt positief beïnvloed door vrij hoge rundvleesprijzen. In zo’n situatie is de consument eerder geneigd het goedkopere pluimveevlees te kopen.
 

Reageer op dit artikel