nieuws

Volpropper Spurlock nu veganist

Industrienieuws

Spurlock propt zich niet meer volWASHINGTON – Propte hij zich twee jaar geleden nog vol met junkfood, tegenwoordig is filmmaker Morgan Spurlock veganist. Spurlock werd bekend met zijn film Supersize Me.

In de film liet Spurlock zien welke gevolgen de dagelijkse inname van fastfood had voor het menselijk lichaam. De Amerikaan kwam 12 kilo aan en werd ziek. Wel incasseerde hij 30 miljoen euro voor de film.

Tegenwoordig gooit hij het over een geheel andere boeg: onder dwang van zijn vriendin Alex Jamieson is Spurlock veganist geworden. Het dieet begon met tien glazen water per dag, daarna kwam er een suikerverbod, toen werd cafeïne geschrapt en vanaf de vierde week mocht Spurlock geen vlees, zoetstoffen, additieven, zuivel en geraffineerde koolhydraten meer eten.

Volgens de filmmaker heeft het strenge dieet succes gehad. Spurlock viel af, herstelde lichamelijk en staat nu op punt van trouwen met zijn strenge verloofde. Overigens is ze al wat soepeler geworden. Spurlock mag twee maal per maand fastfood eten. De rest van de maand eet het tweetal zeewier, bruine bonen en rijst.

Reageer op dit artikel