nieuws

Vogelgriep doet shoppende consument weinig

Industrienieuws

Consumenten maken zich geen zorgen over de veiligheid van het voedsel door dierziekten. Foto: Harrij OnsteinDOETINCHEM – Bij consumenten leven weinig vragen over de veiligheid van het voedsel door de vogelgriep. Dat blijkt uit een rondvraag bij VWA, PVE en Voedingscentrum.

Het Voedingscentrum heeft wel vragen van consumenten gekregen over het eten van kip en van eieren, maar geen grote aantallen. Dat komt volgens woordvoerster Ineke Volkers onder meer omdat de kranten er veel over publiceren. Bovendien geeft het Voedingscentrum op de site informatie. Ook bij de VWA zijn weinig vragen binnengekomen. Wel melden veel mensen via de AID dode vogels.

Nederlandse consumenten blijken door alle berichten over de vogelgriep niet minder pluimveevlees te eten, aldus supermarktkoepel CBL. Volgens de PVE is de verkoop van kipfilets de laatste tijd gedaald met vijf procent. In Frankrijk daalde de consumptie van pluimveevlees met 15 procent en in Italië met meer dan 70 procent. In Zuid-Europa reageren consumenten doorgaans veel meer op dergelijke berichten.

Over de dioxinecrises eerder deze maand hebben VWA, Voedingscentrum en PVE nog veel minder vragen gekregen. ‘De dioxinecrises was geen item bij consumenten’, aldus PVE-woordvoerder Alfred van Lenthe.

Klik hier voor het Dossier Vogelgriep

Reageer op dit artikel