nieuws

Vogelgriep baart Nederlanders meeste zorgen

Industrienieuws

Nederlander banger voor vogelgriep dan voor terrorismeDEN HAAG – Nederlanders hebben momenteel meer zorgen over een uitbraak van de vogelgriep dan over de economie of veiligheid en criminaliteit.

Dat blijkt uit een enquête in opdracht van de ministeries van Landbouw, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.

Bureau Market Response bevroeg Nederlanders oktober vorig jaar ook al over de vogelgriep. Toen was het H5N1-virus nog betrekkelijk ver weg in Azië, Rusland en Turkije, en bekommerden zij zich meer over mogelijke terreuraanslagen en de gezondheidszorg.

Nu het virus snel oprukt in Europa en Nederland nadert, is de ongerustheid toegenomen. Bijna de helft van de Nederlanders is bevreesd voor een uitbraak hier, maakte het landbouwministerie dinsdag bekend.

Klik hier voor alle vogelgriepberichten

Reageer op dit artikel