nieuws

Voedselvergiftiging Swalmen blijft raadsel

Industrienieuws

In het lab is de oorzaak van de voedselvergiftiging nog niet achterhaald.VENLO – Het is niet meer te achterhalen wat de voedselvergiftiging heeft veroorzaakt bij leden van de harmonie uit Swalmen. Twintig van hen werden twee weken geleden tijdens een bezoek in Duitsland zo ziek dat ze in een ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Vermoedelijk was een aardappelsalade de boosdoener. Aanvankelijk werd gedacht aan een salmonella-infectie, maar de GGD Noord- en Midden-Limburg stelde al snel dat daarvan geen sprake kon zijn. Het ziektebeeld duidde op door micro-organismen afgescheiden toxines.

Het Duitse laboratorium heeft niet kunnen achterhalen van welke toxine de muzikanten ziek zijn geworden. Een mogelijke reden daarvoor is dat in het lab getest wordt op een beperkt aantal specifieke toxines. Volgens een woordvoerster van de GGD is het ook mogelijk dat de concentratie in het eten te laag is om aan te tonen.

Er wordt in Duitsland nog wel gekeken naar een virus. Daarbij wordt gedacht aan het Noro-virus.

Lees ook:
20 Nederlanders in Beiers ziekenhuis door salmonella
Geen voedselinfectie maar voedselvergiftiging

Reageer op dit artikel