nieuws

Vleestak Vion wordt Vion Fresh Meat

Industrienieuws

vion logo.gifBOXTEL – De fresh foodactiviteiten van Vion worden opgesplitst in twee divisies. De vleestak gaat sinds 1 juli verder als Vion Fresh Meat. Daarnaast is er een nieuwe tak opgericht: Vion Convenience.

De naamswijzigingen hebben te maken met de integratie van Vion en Sobel in moedermaatschappij Sovion. Sovion noemt zich met ingang van 1 juli Vion Food Group.

Vion Convenience richt zich op productvernieuwing en het bedenken van creatieve producten en focust op de gemaksvoedingindustrie, Vion Fresh Meat concentreert zich op de vers vleesactiviteiten zoals het slachten en verwerken van vlees.

Sobel (waaronder Rendac, Sonac, Rousselot en Banner) gaat verder onder de naam Vion Ingredients.

Door het concentreren van de activiteiten van de drie divisies hoopt Vion nog slagvaardiger op de diverse markten te kunnen opereren.

Uwe Tillman wordt COO van de Vion Fresh Meat en Vion Convenience. Geert Janssen deelt die taak met hem bij Vion Fresh Meat.

Vion behaalt een jaarlijkse omzet van 7,3 miljard euro en telt 15.500 medewerkers. Volgens een woordvoerster hebben de nieuwe ontwikkelingen geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij Vion.

Reageer op dit artikel