nieuws

Vleeskalverhouderij: geen cefalosporinen meer

Industrienieuws

ZOETERMEER – De Nederlandse vleeskalverhouderij stapt helemaal af van het gebruik van cefalosporinen.

Vleeskalverhouderij: geen cefalosporinen meer

ZOETERMEER – De Nederlandse vleeskalverhouderij stapt helemaal af van het gebruik van cefalosporinen.

Het Productschap Vee en Vlees (PVV) heeft binnen de kwaliteitsregeling IKB Vleeskalveren en algeheel verbod ingesteld, dat per 15 augustus 2012 ingaat. Aan IKB nemen nagenoeg alle bedrijven in de Nederlandse vleeskalversector deel.

Het gebruik van cefalosporinen uit deze zogeheten ‘derde keus’ antibiotica was nog beperkt toegestaan. Maar uit de registratiegegevens bleken deze middelen door de Nederlandse kalverhouders (en hun dierenartsen) nog maar zo weinig te worden gebruikt, dat helemaal stoppen ermee ook goed mogelijk is.

Reageer op dit artikel