nieuws

Vleeshandel in Weesp in de as

Industrienieuws

WEESP – Het kantoor en de opslag van Fontijn vlees en vleeswaren is gisteren geheel afgebrand. De schade loopt in de miljoenen, aldus de commerciële man Jan Doorn.

Vleeshandel in Weesp in de as

WEESP – Het kantoor en de opslag van Fontijn vlees- en vleeswaren is gisteren geheel afgebrand. De schade loopt in de miljoenen, aldus de commerciële man Jan Doorn.

De brand ontstond bij de buren, het bedrijf International Food and Gourmet. Vervolgens sloeg de brand over naar Fontijn.

Beide bedrijven zijn volledig in de as gelegd. ‘Onze hele Kerstvoorraad is in rook opgegaan’, aldus Doorn. ‘Het is dan ook een gekkenhuis hier. Ik zit continu met onze leveranciers aan de telefoon om nog vlees voor de Kerst binnen te krijgen.’

Momenteel zit het personeel van Fontijn bij SQuality Meat in Almere. Vanmiddag verhuist het bedrijf tijdelijk naar SP, dat ook in Almere is gevestigd. Doorn kan nog niet zeggen op welke termijn Fontijn weer terug gaat naar Weesp.

De schade loopt in de miljoenen, zo verzekert Doorn. ‘We zijn verzekerd tegen brandschade en inkomstenderving, maar het zal moeilijk worden om administratieve bewijzen te overleggen omdat deze ook zijn vernietigd.’

De oorzaak van de brand bij International Food and Gourmet, een producent van taco- en tortillachips, is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van het bedrijf is de technische recherche er mee bezig.

Reageer op dit artikel