nieuws

Vleesgrossier voor rechter wegens illegale arbeid

Industrienieuws

ZOETERMEER – De eigenaar van vleesgroothandel G.J van der Bent uit Zoetermeer moet vandaag in Den Haag voor de rechter komen. Hij wordt ervan verdacht dertien illegalen in dienst te hebben gehad. De verdachte zoiu hebben gewerkt met valse identiteitspapieren.

De zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld, het gaat om een regiezitting.

De man kwam in 2001 in het nieuws, nadat hij in botsing was gekomen met Máxima, toen nog geen prinses, op de Rijksstraatweg in Wassenaar. De rechter oordeelde destijds dat Maxima voorrang had moeten verlenen, omdat zij uit een uitrit (die van paleis Huis ten Bosch) kwam.

De vleeshandelaar was zelf echter niet vrij van schuld, omdat hij daar niet had mogen rijden. De man raakte gewond, waardoor hij enkele maanden niet kon werken. Het precieze bedrag dat Maxima de vleeshandelaar moest betalen, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel