nieuws

Vleesfraudeurs twee jaar de cel in

Industrienieuws

Rechter in Gent veroordeelt vleesfraudeurs tot twee jaar celGENT – Directeuren Jean-Pierre Verhaeghe (56) en Nicole Sentobin (52) van het voormalige vleesbedrijf Food Impex in België, moeten twee jaar de cel in wegens bedrieglijk onvermogen.

Het tweetal werd twee jaar geleden ook al eens veroordeeld in wat toen ‘de grootste Belgische vleesfraude ooit’ werd genoemd. Ze kregen destijds een flinke boete en er werd bijna 3,8 miljoen euro verbeurd verklaard.

Het totaalbedrag zou zijn opgebracht door Verhaeghe en Sentobin zelf. ‘ En omdat Food Impex failliet is gegaan, was er geen geld meer om de burgerlijke partijen te vergoeden.’

Die burgerlijke partijen waaronder het Belgische Interventie- en Restitutiebureau (BIRP) dat in staat voor de verdeling van de Europese subsidies, en de KBC-bank dienden klacht in wegens bedrieglijk onvermogen.

De rechter heeft hen nu gelijk gegeven. Behalve de twee jaar cel en één miljoen euro boete, riskeert het duo nog meer zware schadeclaims.

Lees ook:
Vleesfraudeurs opnieuw voor de rechter

Reageer op dit artikel