nieuws

Vleeseter? In Bombay kom je er niet in

Industrienieuws

Belangstelling voor dit huis in Bombay? Weinig kans als u een vleeseter bentBOMBAY – Een hele trits huisdieren? U rookt of luistert vaak naar harde muziek? Allemaal geen probleem als je op huizenjacht bent in Bombay. Maar waag het niet om een vleeseter te zijn, dan kom je er niet in.

Het merendeel van de middenklasse Indiërs is inmiddels vegetariër, meldt persbureau Associated Press. Overigens niet ongewoon in de Hindoe-cultuur. India telt 220 miljoen vegetariërs; meer dan waar ook ter wereld.

Maar sommigen zijn zelfs zo streng vegetarisch dat ze hun huis niet willen verkopen of verhuren aan iemand die vlees eet; zelfs niet als die meer biedt dan een vegetariër. Zo ontstaan in Bombay langzamerhand steeds meer vleesvrije wijken.

Diverse vleeseters hebben al tevergeefs aangeklopt bij de rechtbank omdat zij zich gediscrimineerd voelen. Maar de hoogste rechtbank in India stelde de vegetariërs in het gelijk. Zij mogen mensen weigeren op basis van hun voorkeur voor vlees.

Klik hier voor het volledige artikel

Reageer op dit artikel