nieuws

‘Vleesbedrijven liegen over biggencastratie

Industrienieuws

Bedrijven liegen over onverdoofde castratieAMSTERDAM – Nederlandse vleesbedrijven liegen tegen consumenten over onverdoofde castratie. Dat zegt Wakker Dier. Een onderzoek van de dierenwelzijnsorganisatie werd zondagavond uitgezonden door Tros Radar.

Wakker Dier belde 77 bedrijven over de productie van varkensvlees dat zijn verwerken in allerhande producten. Aan de bedrijven werd gevraagd of zij ook gebruik maken van vlees van varkens die onverdoofd zijn gecastreerd. Van de bedrijven die antwoord gaven, zei meer dan de helft (27 van de 47) dat de onverdoofde castratie niet plaatsvindt, al verboden is of pijnloos is. Eén op de zes bedrijven gaf toe dat de biggen onverdoofd worden gecastreerd.

Castratie van biggen wordt uitgevoerd omdat er bij het bakken een penetrante geur kan vrijkomen, bekend als ‘berengeur’. Consumenten willen deze geur niet.

Lees ook:
Berenvlees lekker ondanks geur

Klik hier voor het volledige persbericht van Wakker Dier.

Reageer op dit artikel