nieuws

Vleesbedrijf Weidenaar 85 jaar

Industrienieuws

DOKKUM – Het familiebedrijf Weidenaar, dat ooit begon in Niawier als dorpsslager, bestaat 85 jaar. Een mijlpaal in de geschiedenis van familie Weidenaar waar het bedrijf het hele jaar op verschillende manieren en momenten bij stil staat.

Vleesbedrijf Weidenaar 85 jaar

DOKKUM – Het familiebedrijf Weidenaar,dat ooit begon in Niawier als dorpsslager, bestaat 85 jaar. Een mijlpaal in de geschiedenis van familie Weidenaar waar het bedrijf het hele jaar op verschillende manieren en momenten bij stil staat.

In het jaar 1979 haalt Weidenaar voor het eerst goud met haar Friese droge worst tijdens een vakwedstrijd. In 1983 wordt de eerste bus aangeschaft voor het venten van vlees in de omliggende dorpen. In 1984 is de supermarkt in Anjum de eerste supermarkt met vlees van Weidenaar. ‘Een paar weetjes die terug vinden zijn op de ‘Reis door de tijd’ webpagina van Weidenaar’, laat Wini Weidenaar namens het bedrijf weten.

Op de webpagina friesedrogeworst.nl/85jaar, die vandaag gelanceerd is, is meer informatie te vinden over het bedrijf.  In het teken van het jubileum trakteert Weidenaar op 14 juni op Friese droge worst in het centrum van Drachten. Samen met Praat mar Frysk is Weidenaar vanaf 16:00 uur te vinden in het centrum van Drachten. 

Foto: directeur Lieuwe Weidenaar.

Lees ook:
EK T-shirt: ‘Of je worst lust’
Weidenaar succesvol bij NSM
Nieuwe generatie aan het roer bij Weidenaar

 

Reageer op dit artikel