nieuws

Vlees uit VS vliegt Japanse schappen uit

Industrienieuws

Japanners kunnen vanaf nu weer Amerikaans rundvlees kopenTOKIO – Ruim 5 ton rundvlees van het Amerikaanse vleesbedrijf Cargill is deze week als eerste weer toegelaten in Japan. Cargill had daarmee de primeur. Het vlees was overigens binnen enkele uren uitverkocht.

Japanse consumenten kregen in de supermarkt van Costo Wholesale, die het vlees uit de VS had ingekocht, gratis pakjes vlees met informatiefolders over de veiligheid van Amerikaans rundvlees.

De mediabelangstelling voor de terugkeer van Amerikaans rundvlees in de Japanse schappen, was enorm

Voordat de 340 dozen vlees overigens definitief de grens over mochten was er een meer dan uitgebreide controle. Behalve douaneinspecteurs namen de vertegenwoordigers van het Japanse landbouwministerie én die van het ministerie van Volksgezondheid het vlees onder de loep.

Lees ook:
Japan laat weer Amerikaans rundvlees toeReageer op dit artikel