nieuws

Vlees-award voor Peter de Leeuw

Industrienieuws

DEN HAAG – Peter de Leeuw, Chief Veterinary Officer bij het ministerie van LNV heeft namens de Nederlandse vleessector de Dutch International Meat Award (DIMA) ontvangen.

Vlees-award voor Peter de Leeuw

DEN HAAG – Peter de Leeuw, Chief Veterinary Officer bij het ministerie van LNV heeft namens de Nederlandse vleessector de Dutch International Meat Award (DIMA) ontvangen.

De uitreiking vond plaats op donderdag 28 januari, tijdens het afscheid van Peter de Leeuw van het ministerie van LNV.

Peter de Leeuw ontving de onderscheiding voor zijn grote kennis van zaken, het overbrengen hiervan naar andere werelddelen en zijn tomeloze inzet in diverse moeilijke veterinaire en politieke dossiers.Hij heeft unieke ervaring en expertise en een enorm nationaal en internationaal netwerk waardoor het bedrijfsleven nooit tevergeefs een beroep op hem deed.

‘Een CVO is voor ons land en voor ons bedrijfsleven van enorm belang’, zei secretaris Jos Jongerius van het Productschap Vee en Vlees. ‘De CVO is de persoon die binnen de Europese Unie maar ook naar derde landen het gezicht is, die de garanties afgeeft op basis waarvan onze bedrijven kunnen handelen. Peter de Leeuw heeft zich ongelofelijk ingezet om markten te openen en problemen op te lossen.’

Eerdere winnaars
De heren P. Brouwer (Nederlandse ambassadeur in Griekenland), P. de Winne (Europees ambtenaar), R. Tazelaar (oud voorzitter PVE), R. Schulte Strathaus (hoofdredacteur ‘Allgemeinen Fleischer Zeitung), X. Virginis en C. Pirpiris (Griekse vleesimporteurs) en de heren W. van Meeuwen en E. Petz (Hoofd Voorlichtingbureau Vlees in resp. Italië en Duitsland) hebben de DIMA eerder ontvangen.
 

Lees ook:
Vrouw nieuwe CVO bij ministerie (8 juni 2009)
Peter de Leeuw: ‘China duurt nog even’ (6 november 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over CVO’s

Reageer op dit artikel