nieuws

Vion wil Farmingnet uitbreiden

Industrienieuws

BOXTEL – Vleesverwerker Vion wil het Farmingnet-programma uitbreiden met een planningsmodule die een schatting maakt van het aantal slachtrijpe varkens op een varkensbedrijf.

Zo wordt geprobeerd een betere indruk te krijgen van het aantal te leveren varkens. Bovendien is de informatie nuttig om de faalkosten terug te brengen. Het geld dat Vion bespaart, wil ze terugsluizen naar de varkenshouders. Dat meldt vakblad Boerderij.

Farmingnet is een geautomatiseerd informatiesysteem, dat via internet voor een snelle en terugkoppeling van slachtgegevens naar de varkenshouder zorgt. Met het systeem ontvangt de boer onder andere terugmelding van zijn slachtbeoordeling. Met deze slachtgegevens plus de mogelijkheid van een gratis benchmarking kan hij zijn bedrijf economisch naar een hoger plan tillen.

Een dag na levering staan alle gegevens in Farmingnet. Farmingnet is te gebruiken via internet en is voor varkenshouders gratis.

Van alle varkenshouders die aan Vion leveren, gebruikt 85 procent Farmingnet. Dat is twee maal zoveel als de slachterij bij de introductie had beoogd.

Reageer op dit artikel