nieuws

Vion wil alleen nog verzekerde varkens

Industrienieuws

vionlogo.jpgBOXTEL – Vleesbedrijf Vion wil binnen een jaar alleen nog varkens afnemen van ondernemers van wie de varkens zijn geborgd en verzekers tegen directe schade en alle gevolgschade in de markt.

Dat zegt Vion-directeur Hans Roelofs in het Agrarisch Dagblad. Volgens de Vion directeur staat zijn bedrijf niet alleen in deze eis, maar nemen andere slachterijen het zelfde standpunt in. Roelofs: ‘De macht zal niet langer bij de mengvoersector liggen. Die kent geen enkele ketenaansprakelijkheid, alle risico’s liggen nu bij ons, de slachterijen. We willen maximale borging en schadeloosstelling bij incidenten.’

Roelofs vindt dat veevoerbedrijven op de een of andere manier moeten zorgen dat de gevolgschade, ofwel de marktschade van de vleesbedrijven wordt gedekt. Roelofs: Als dat niet via een verzekering kan, dan maken ze daar maar een fonds voor.

Reageer op dit artikel