nieuws

Vion sluit slachterijen in de zomer

Industrienieuws

Door minder aanvoer van varkens sluit Vion deze zomer de slachterij in Helmond en DoetinchemHELMOND – Vion sluit vrijdag de slachterij in Helmond voor drie weken. Als de vestiging Helmond weer open gaat, sluit de Vion-slachterij in Doetinchem voor drie weken.

Vion gaat hiertoe over omdat in de zomer minder varkens worden aangeboden. Gedurende de vakantieperiode wordt minder varkensvlees geconsumeerd, dat geeft druk op de prijzen. Varkenshouders spelen hierop in met hun bedrijfsvoering.

‘De locaties die wel open zijn, kunnen volop draaien’, aldus een woordvoerder Vion woensdag in het Agrarisch Dagblad.

Ook slachterij Van Rooi Meat verwacht minder aanvoer: ‘Nu is die nog redelijk op peil. Volgende week zal dat minder worden. Dat is niet erg, want tijdens de vakanties hebben we minder varkens nodig.’

Reageer op dit artikel