nieuws

Vion schrapt honderden banen

Industrienieuws

EINDHOVEN – Vleesconcern Vion gaat reorganiseren. Bij de Nederlandse tak van het bedrijf worden 340 medewerkers getroffen, in Duitsland 290. Een deel van deze werknemers wordt overgeplaatst.

Vion schrapt honderden banen

EINDHOVEN – Vleesconcern Vion gaat reorganiseren. Bij de Nederlandse tak van het bedrijf worden 340 medewerkers getroffen, in Duitsland 290. Een deel van deze werknemers wordt overgeplaatst.

Vion Food Nederland concentreert zijn varkensvleesactiviteiten. De activiteiten van Vion Druten stoppen en gaan over naar Vion Boxtel en Vion Groenlo. De retailproductie wordt voor een groot deel geconcentreerd bij Vion Retail Groenlo. Encebe Vleeswaren past vanwege de marktontwikkelingen zijn productie, assortiment en organisatie aan. De overcapaciteit van logistiek dienstverlener Distrifresh Boxtel wordt aangepast. De indirecte stafafdelingen worden afgestemd op de nieuwe productieorganisatie. Alle voorgenomen aanpassingen en investeringen bij elkaar opgeteld hebben naar verwachting gevolgen voor de werkgelegenheid van circa 340 eigen medewerkers. Vion spant zich in om een deel van deze medewerkers te kunnen herplaatsen. De Groeps Ondernemingsraad van Vion Food Nederland is inmiddels om advies gevraagd.

Vion Duitsland

Vion Food Duitsland past zijn structuur aan en concentreert daarmee activiteiten. Dit resulteert in een aanzienlijke verlaging van de stafafdelingskosten. Voor het einde van 2012 vervalt de werkgelegenheid van ruim 290 medewerkers, waarvan circa 125 medewerkers op stafafdelingen. Met het grootste deel van de betreffende medewerkers is al gesproken. De overige gesprekken vinden binnen twee tot drie weken plaats. Vion gaat herplaatsingsmogelijkheden onderzoeken in relatie tot de individuele situatie van de medewerkers. Vion Food Duitsland optimaliseert daarnaast zijn productportefeuille en gaat zich verder concentreren op aantrekkelijke markten en het verlagen van kosten. De aanpassing van de productieprocessen en de productportefeuille brengen met zich mee dat het aantal arbeidsplaatsen bij Vion Wunstorf van zowel indirecte medewerkers als productiemedewerkers wordt teruggebracht. De verplaatsing van de varkensvleesactiviteiten naar andere locaties en het aanpassen van de productportefeuille leidt ook tot vermindering van het aantal medewerkers bij Vion Hilden.

Lees ook:
Vion introduceert Hackplus in C1000
Vion zet nieuw gehakt af

Kijk in ons archief voor:
Meer berichten over Vion

 

 

Reageer op dit artikel