nieuws

Vion koopt sluiting slachterij af

Industrienieuws

vion logo.gifLÜBECK – Vleesconcern Vion en de gemeente Lübeck hebben een akkoord bereikt over de afwikkeling van de sluiting van de slachterij in de Noord-Duitse stad.

Vion wil de slachterij – erfenis uit de overnameboedel van Nordfleisch – sluiten en de productie verplaatsen naar onder meer Zeven bij Bremen. De gemeente Lübeck was het hier niet mee eens en beriep zich op een clausule dat het vleesconcern zich verplicht had de slachterij in stand te zullen houden, meldt de regionale krant Lübecker Nachrichten.

Vion heeft Lübeck nu beloofd alvast 1,2 miljoen te storten op de gemeentelijke bankrekening als voorschot op de verkoop van de locatie. Als de plek waar de slachterij nu nog staat, definitief is verkocht krijgt de gemeente 40 procent van het totaalbedrag. Lübeck kan de plek dan gebruiken voor woningbouw.

Vion had de activiteiten in Lübeck al op een laag pitje gezet, maar als de gemeenteraad instemt met de deal, gaat de slachterij 1 juli definitief helemaal dicht.

(Correspondent: Wim Verseput)

Reageer op dit artikel