nieuws

‘Vion: ‘Geen afwijkingen bij Friesland Beef

Industrienieuws

HILVERSUM – Tros-programma Radar stelt dat Vion op de hoogte was van de wantoestanden bij Friesland Beef dat ziek vee zou laten slachten. Vion verwerpt die beschuldigingen.

‘Vion: ‘Geen afwijkingen bij Friesland Beef

HILVERSUM – Tros-programma Radar stelt dat Vion op de hoogte was van de wantoestanden bij Friesland Beef dat ziek vee zou laten slachten. Vion verwerpt die beschuldigingen.

Vion wijst in een schriftelijke reactie op de site van Radar  en op de Vion-website op de kwaliteitsborging van het concern. Vion stelt verder met leverancier Friesland Beef schriftelijk in de inkoopvoorwaarden is opgenomen dat alleen voor- en achtervoeten van runderen zwaarder dan 240 kilo geslacht gewicht worden geleverd. Dit sluit volgens Vion leveranties van rundvlees van wrak vee uit.

Vion schrijft bovendien naleving van deze eis tijdens ontvangst van de goederen te controleren aan de hand van gewichtsmetingen.

Audits
Het vleesconcern stelt dat Friesland Beef herhaaldelijk te hebben onderworpen aan audits waarbij ook ante mortem inspectie van de aangevoerde runderen beoordeeld is. Hierbij zijn geen afwijkingen op de wettelijke eisen geconstateerd.

Naar aanleiding van de geruchten over wrak vee bij Friesland Beef heeft de Raad van Bestuur van Vion een diepgaand onderzoek en audit laten instellen door zijn kwaliteitsdienst en Interne Accountantsdienst. Ook uit dat onderzoek zijn geen afwijkingen geconstateerd.

Friesland Beef kondigde vandaag aan voorlopig te stoppen met het slachten van runderen omdat er door alle commotie geen aanvoer meer is.

Kijk hier voor de uitzending van Radar over Friesland Beef

Klik hier voor het gesprek met minister Verburg in Buitenhof (klik in het nieuwe venster rechts op ‘Gerda Verburg over keuring van vlees’)

Lees ook:
Wildeboer nodigt alle critici uit voor slachterijtour (10 april 2008)
Wildeboer vreest voor slachterij (9 april 2008)
Tientallen dreigementen tegen Friesland Vlees (8 april 2008)
Wildeboer: ‘Dit is een deceptie’ (8 april 2008)
Friesland Beef stopt met slachten (8 april 2008)
VanDrie blijft bij Friesland Vlees (8 april 2008)
Aaldert Wildeboer: ‘Minister is asociaal’ (7 april 2008)
‘Ruzie veearts en AID’er aanleiding toezicht bij Wildeboer’ (7 april 2008)
Wildeboer verliest grote klanten (7 april 2008)
Slachterij Wildeboer permanent onder toezicht (7 april 2008)

Of:
Is Radar persbureau voor Partij voor de Dieren? (19 februari 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Friesland Vlees

We hebben weer een nieuwe stelling!
‘Minister Verburg wil de vleessector meer laten betalen voor de keuringen van vee en vlees. De vleessector moet dit niet pikken.’ Stem hier

Reageer op dit artikel