nieuws

Vion-dochter grootste ontvanger Duitse subsidie

Industrienieuws

euros.jpgBERLIJN – Dochterbedrijf Bonn Fleisch van Vion ontvangt in Duitsland het grootste bedrag aan exportsubsidies. Dat blijkt uit een artikel in de Frankfurter Allgemeine Zeitung. Bonn Fleisch ontving in 2001 volgens de krant 12,8 miljoen euro.

De krant baseert de gegevens op een vertrouwelijk document van de Duitse overheid. In tegenstelling tot België en een aantal andere EU-lidstaten wil Duitsland de gegevens over zijn 6 miljard euro Europese exportsteun niet bekendmaken. Uit de gegevens van de Frankfurter Allgemeine Zeitung blijkt dat de dertig grootste ontvangers van exportsteun in 2001 samen 113 miljoen euro kregen.

Het eveneens bij Vion ingelijfde Südfleisch incasseerde in 2001 een bedrag van 5,3 miljoen aan exportsteun. Bovenaan de lijst van vleesverwerkende bedrijven zijn ook de namen terug te vinden van Carnehausen (8,9 miljoen euro) en Westfleisch (4,6 miljoen euro). Belangrijke steuntrekkers onder de zuivelbedrijven zijn Nordmilch (11,7 miljoen euro), Peter Cremer ( 6,8 miljoen euro), Käserei Champignon Hofmeister (4 miljoen euro) en Hochland (3,5 miljoen euro).

(Bron: Agrarisch Dagblad)

Reageer op dit artikel