nieuws

Vervoersverbod varkens Noordrijn-Westfalen

Industrienieuws

BRUSSEL – De Europese Commissie heeft dinsdag een vervoersverbod voor varkens ingesteld in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dit zou grote negatieve gevolgen hebben voor de Nederlandse varkenssector.

In deze deelstaat zitten namelijk enkele grote varkensslachterijen, waar relatief veel Nederlandse vleesvarkens naar toe gaan. Exporteurs van die varkens moeten nu nieuwe bestemmingen voor die varkens zoeken. Dit zal de opbrengst van deze dieren flink drukken.

Het vierde geval van varkenspest is de reden de beslissing van de commissie. De enige uitzondering op het vervoersverbod betreft varkens die direct worden geslacht. Slachtvarkens van buiten de deelstaat mogen worden vervoerd via grote wegen en via het spoor. Voorwaarde is wel dat voorkomen kan worden dat zij in contact komen met varkens uit het gebied.

Lees ook:
Opnieuw varkenspest in grensstreek

Reageer op dit artikel