nieuws

Verkoop Mora definitief rond

Industrienieuws

Mora komt definitief over naar Ad van GelovenTILBURG – Snackfabrikant Ad van Geloven is definitief eigenaar geworden van Mora. Unilever zette het snackmerk vorig jaar september in de etalage.

Afgelopen vrijdag liet de Nederlandse Mededingingsautoriteit Ad van Geloven weten dat niets de overname meer in de weg staat. Volgens directeur Hans Vermeulen van Ad van Geloven had één marktpartij een aantal vragen gedeponeerd bij de NMa. ‘Wie dat is, daar doet de NMa geen uitspraken over. Wij hebben de vragen allemaal kunnen pareren en de NMa is daarmee akkoord gegaan.’ Vermeulen is vooral blij dat Ad van Geloven niet vergunningsplichtig is. ‘Dat zou betekenen dat we pas op zijn vroegst in juni zouden kunnen beginnen. Ik moet er niet aan denken.’

Mora werd in 1995 door Marcel Mourmans verkocht aan Unilever. Ad van Geloven neemt nagenoeg alle 600 personeelsleden over van Mora. De marketeers blijven bij Unilever.

Reageer op dit artikel